Hangi gündeme odaklanmalı ?

Yüzümüzde gülümsememiz eksilmeye başlamışsa ; emin olun ki kendimizi yaşamıyor, mutlu olduğumuz bir gündem oluşturamıyor, kendimizi  gerçekleştiremiyor, adeta akan bir suda yol alan yaprak gibi, önümüzde bizi tüketen bir gündemi yaşıyoruz demektir...

Hemen hepimizin ; çevremizdeki bireylere göre, doğumumuzla gelen veya sonradan süreç içerisinde, değişik kaynaklardan muhtelif bedeller ödeyerek kazandığımız veya edindiğimiz, bilgi ve birikimleri mevcuttur.

Edindiğimiz tüm bilgi ve birikimlerimizin sağlıklı ve verimli bir yaşam için, yaşantımızı kolaylaştırmasıysa ; bizim muhtelif kanallardan kazandığımız birikimlerimizi, sanal gündemlerle meşgul etmememize, tüm enerji ve sinerjimizi oluşturacağımız kendi gündemimize, odaklamamızla mümkündür.

Önümüze gelen gündemi yaşamak ; esasında kendimizden bağımsız bir çok neden ve gerekçeden dolayı önümüze çıkan, bizimle direk ilgisi olmayan veya bizim hiçbir zaman ana gündem maddemiz olmayacak iş veya süreçlere odaklanarak kendi yaşamımızın en değerli hazineleri olan sağlıklı ve verimli bir dönemi, çarçur etmek demektir.

Gündem oluşturmaksa ! temelinde kararlılık gerektirir. Kararlılıksa ; istek, arzu ve hedeflerimize ulaşmak için, bedel ödemeyi göze alabilmeyi içerir. Karar sürecinde; çoğumuz geçmişten gelen alışkanlıklarımızdan, çevremizdeki olumsuz örneklerden veya çevremizin yönlendirmesinden dolayı yanlış karar vermekten veya enerjimizi ve kaynaklarımızı boşa harcama olasılığından atalet yaşar, sürekli karar vermekten kaçarız.

         En cömert harcadığımız zaman, en kıymetli varlığımız ve hazinemizdir. Zamanı durdurmak veya geçmişi yeniden yaşamak ise mümkün değildir...

Enerjimizi ; kendimizi odaklanacağımız istek, arzu ve beklentilerimize ulaşılabilme hedefli, tevekkül aşamasına kadar getirmek için mi, yoksa bir şeyleri deşelemekle mi harcayacağız ?

Bu tercih çokta zor olmasa gerek...

Bilim adamları ; bir fareyi almışlar ve 4 santim kalınlığında bir fıçının içine koymuşlar. Fıçının kapağını da farenin üstüne kapatmışlar. Aradan bir süre geçtikten sonra, fıçıyı açtıklarında bir bakmışlar ki ; fare ölmüş. Nedenini araştırdıklarında; dikkatlerini çeken şey, fıçı içerisinde farenin açtığı, yüze yakın sayıda delikmiş. Bu deliklerin kimisi bir santim, kimisi iki santim açılmış ama hiç birisi, farenin çıkabilmesi için yeterli uzunlukta değilmiş.     Oysa ; fare bütün enerjisini bir deliğe yöneltseymiş, çoktan fıçıdan çıkmış olacakmış...

        

Akıllı Hekim

 

Önüne gelen gündeme,

Önüne gelen kişiye,

Çevirsen de,

Ruhun ile bedenini,   

Yalnızca,

Sanalda gevşetirsin kendini ;

 

Önce gündemini belirle,

Sonrasında,

Zamanını ve enerjini,

Odakla hedefine,

Karar gerektiğindeyse,

Karar almak yerine,

Gitme ertelemelere ;

 

Kararlılık ile huzurun,

Sorarsan ilişkisini,

Hayat ne iyi,

Ne de kötüdür,

Bireyi, 

Yaşamda mutsuzlaştıran,

Hayata vereceğinden,

Fazlasını istemesidir, der !

Tanınan bir bilge ; 

Sende bu çerçevede,

Verebileceğin  kadarını iste ;

 

Unutma birde !

Neşter isteyen yaralara,

Akıllı bir hekimin,

Sihirli nağmeler sarf etmediğini

Yaşama Dair Makaleler

İletişime Geçin

Tüm soru istek ve görüşleriniz için lütfen bana yazın.